Egyéb témák

név:
Kovács János  
e-mail:
kovacsjanos2@vipmail.hu  
dátum:
2011.03.01 13:35  
válasz LaGuardian érdésére

Figyelem! Péli István újra kezdte ámokfutását az alomutak.olcson.info oldalon, illetva ahhoz kapcsolodoan a flickair.info -n. Csak óvatosan!

név:
LaGuardian  
e-mail:
fanni3@freemail.hu  
dátum:
2009.07.07 12:11  
válasz érdésére

Úgy látszik a Péli István féle történetnek volt/van folytatása! Immáron www.repjegypiac.hu weboldalon és hasonló nevű irodában továbbfolytatta "áldásos" tevékenységét, melynek köszönhetően az utasok már elutazni sem tudtak, ugyanis hamis elektronikus jegyeket állított ki!!! Persze ezzel a gyanútlan utasok csak a repülőtéren szembesültek.

Addigra persze az iroda már "eltűnt" Péli Istvánnal együtt. Többen keresik, egy csomó embernek tartozik, bűntető feljelentések sora indult...

Hihetetlen, hogy különböző "irodákat" nyithatott egymás után bűntetlenül, kezdve a Travel21-gyel, ami fekete listára került, majd Fantasea Tours és végül (?!) a Repjegypiac.

Nem tudom mi kell még ahhoz, hogy végre elkapják és valóban ne tudjon több kárt okozni.

Sajnos az utazási irodának még csak-csak utána tud nézni az ember a neten, de nekem mondjuk álmomban nem jutott volna eszembe, hogy az ügyintézőt is "leellenőrizzem". Pedig ha Péli István nevét beírtuk volna a keresőbe, már láttuk volna azt, amit sajnos csak most...

Másoknak sok szerencsét és óvatos vásárlást!

név:
Viktor Cinege  
e-mail:
victor.cinege@citromail.hu  
dátum:
2008.03.06 14:57  
válasz Balagecapri érdésére

A Fantasea Búvár Tours Kft-től én sem ajánlom repülőjegyet megvenni. Azt csinálják, hogy vásárláskor adnak egy belépési jogot Amadeus rendszerbe és egy kódot, amelyikkel utazás napján jelentkezni kell a check-in pultnál. A csodálatos Amadeus rendszer mindig mindent rendben mutatja, pedig a légitársaság csak a foglalást látja a saját rendszerében, kifizetést nem. Én próbáltam reklamálni, de a légitársaság a Fantasea Búvár Tours jegyirodába küldött, a jegyiroda csak ígérgette 2 héten keresztül, hogy minden rendben lesz! Amikor végre jegyiroda nagy nyomás alatt szabályosan megcsinálta az elektronikus jegyeinket én megnyugodtam. Sajnos, azt hittem, hogy ha az Amadeus rendszerben látom a jegyeket, akkor ezek rendben vannak. Ez nem volt igaz!!! A légitársaság azt mondta nekem, hogy az én repülőjegyeim el vannak rontva semmi magyarázat nélkül! És az újakat csak emelt áron meg tudják csinálni! Ilyenkor én már jogászoktól kértem tanácsot. Mivel minden papír a kifizetésről, a kiállított elektronikus jegyekről a kezemben volt, a légitársaság segített nekem és kényszerítették a jegyirodát kiállítani új jegyeket az elrontottak helyett. A jogászok megmagyarázták, hogy ha nem sikerül elrepülni, EL NE HAGYUK REPÜLŐTERET, amíg az esetről egyzőkönyv nem készül! Utazásom után megtudtam, hogy az én esetem nem egyedi. Már más utazási irodáktól és vásároltak olyan jegyeket, amelyikekkel nem lehetett utazni sehova. A tanulság az, hogy mindig közvetlen légitársaságoktól kell venni jegyet elektronikusan is, vagy máshol vett jegyeket hetente ellenőrizni a légitársaságnál, hogy időben lehessen csinálni valamit, ha a jegyek eltűnnek.

név:
ignacz gabi  
e-mail:
ignaczgabriella@freemail.hu  
dátum:
2006.09.18 12:25  
válasz érdésére

Ez év nyarán családommal/ 2 felnőtt 2 gyerek, a gyerekeknek is teljes árat fizettünk, hogy külön szobába legyenek/ a Startutazsnál fizettünk be egy máltai útra.Utazás előtt meg is kaptuk a részvételi jegyünket,melyen az indulás ás érkezés ideje is szerepelt.Indulás előtt egy nappal felhivtak az irodától, hogy nem jó időpont szerepel a repülő visszaérkezésénél és mi ezt véletlenül nem vettük észre? Hát nem vettük észre,mivel nem utazunk gyakran Máltára és nem tudjuk a menetrendet. A nagyobb meglepetés a repülőtéren ért minket. A megadott időpontban /szombat délután/ ott voltunk, jelentkeztünk az utazási iroda képviselőjénél,aki közölte velünk,hogy nekünk a délelőtti járattal kellett volna utazni.Mint kiderült a Startutazás elfelejtett minket értesiteni a változásról. A szerencsének köszönhettük,hogy aznap este el tudtunk utazni.Megérkezésünk után milyen szoba fogadott minket az egy másik történet.Hazaérkezésünk után bementünk a Startutazáshoz,mivel még repülőjegyekkel nekünk kellett szaladgálni.Megemlitettük a hölgynek aki intézte az utazásunkat,hogy mi történt,aki igazából meg sem próbált utána nézni a dolgoknak(vagy pedig nagyon jól tudta).Némi beszélgetés után "Sajnáljuk,hogy igy sikerült a nyaralásuk" mondattal utunkra bocsátott.Nem tudom megrepedt volna a mennyezet, ha esetleg elismeri hibájukat és elnézést kér?! Egy dologban biztos vagyok, hogy többet nem utazom e utazásiirodán keresztül, messzire elkerülöm, és ismerőseimnek sem ajánlom. Még annyit, hogy az interneten még mindig félretájékoztatják az utasokat a máltai Paradise Bay hotelról.Nem mindegyik kép erről a szállodáról készült.

név:
Balagecapri  
e-mail:
balagecapri@freemail.hu  
dátum:
2006.08.06 23:53  
válasz Balagecapri érdésére

Bocs a Fantasea Búvár Tours Kft-ről van szó akik a mai napig a Bp.Aulich u.8 szám alatt működnek!

név:
Balagecapri  
e-mail:
balagecapri@freemail.hu  
dátum:
2006.08.06 23:50  
válasz érdésére

Új-Zélandra szerettünk volna kiutazni.Mivel interneten történő keresés után az általuk kínált ár számunkra megfelelt,így személyesen is felkerestük őket és az irodában tartozkodó személy (Péli István) akiről később kiderült,hogy ő a KFT egyik tulajdonosa számunkra lefoglalta a 4 repülőjegyet Aug 1-ig történő fizetési határidővel! Azonban mikor fizetési szándékkal mentünk be a fent nevezett utazási irodába,azt a tájékoztatást kaptuk,hogy már törölték a foglalásunkat mivel megváltozott a fizetési határidő amiről azonban az iroda nem tájékoztatott minket! Ennek ellenére az ott tartozkodó munkatárs (Pintér Zsolt Dávid) segítőkészen felajánlott számunkra egy új időpontot amelyet le is előlegeztünk az irodában,hogy ne vesszen el a foglalásunk! A fennmaradó összeget a repülőjegy átvételekor fizettük ki melyről számlát kaptunk az utazási iroda pecsétjével és Pintér Zsolt Dávid aláírásával ellátva! Továbbá felajánlott számunkra egy nemzetközi diákigazolványt mellyel az utazás időtartalma alatt kedvezményesen vehetünk igénybe szolgáltatásokat.Ezért szintén elkért egy összeget fényképekkel és adatokkal! A kifizetett repülőjeggyel a kezünkben vártuk,hogy kipostázzák számunkra a diákigazolványt! Mivel ez 3 hét után sem érkezett meg,megpróbáltuk telefonon felvenni a kapcsolatot az utazási iroda munkatársával aki azonban nem volt elérhető,ezért személyesen is felkerestük az irodát.Itt Péli István azt a felvilágosítást adta,hogy munkatársáról 3 hete nem tud semmit!

Ezek után felmerült bennünk hogy érvényes-e a repülőjegyünk! A Malév központban azt a tájékoztatást kaptuk,hogy az általunk vásárolt repülőjegyek nincsenek kifizetve és érvénytelenek! A történtek után ismét felkerestük az utazási irodát ,hogy magyarázatot kérjünk Péli Istvántól illetve ,hogy biztosítson számunkra másik repülőjegyet vagy fizesse vissza a repülőjegy árát! Péli István azonban elzárkózott ez elől hogy nem nála lett befizetve a repülőjegy,nem tartozik felelősséggel munkatársáért és nem áll módjában kártalanítani minket semmilyen formában mivel ők csak repülőjegy értékesítéssel foglalkoznak és nem utazási irodaként működnek így nincs ilyen esetekre biztosításuk! Ennek ellenére utazási irodaként hirdeti magát (lásd mellékelt fotók) és a cégbejegyzésben fő tevékenységként az utazás szervezés van megjelölve (így szüksége lenne biztosításra) nem pedig csak repülőjegy értékesítési iroda ahogy ezt ő állította (5 tanu jelenlétében)

Röviden tehát Így jártunk!

« vissza       tovább »